پژوهش جدید دانشمندان آمریکایی نشان داده که حرارت منتشر شده از ساختمانها، کارخانه ها و خودروهای شهرهای بزرگ میتواند بر آبوهوای شهرهای دیگر در مسافت هزاران کیلومتری تاثیر بگذارد.
به گزارش ایسنا، بر اساس پژوهش موسسه اقیانوسشناسی اسکریپس، اتلاف گرما میتواند سیستمهای جوی را که بر آبوهوای مسافتهای دور تاثیر گذاشته، مختل کند و دماهای فصلی را تا یک درجه افزایش یا کاهش دهد.
این تاثیر شاید بتواند دلیل گرمتر شدن آبوهوا در زمستان را در برخی از مناطق نیمکره شمالی توضیح دهد.
برخی از پرجمعیتترین شهرهای جهان با مصرف انرژی بالا در زیر کانالهای گردش اصلی در جو قرار دارند. آنها شامل رودباد قطبی شمال بوده که یک رود پر پیچ بادی است که با سرعت بیش از 160 کیلومتر در ساعت در اطراف زمین حرکت میکند.
به گفته دانشمندان، انرژی حرارتی منتقل شده از شهرهای با این سیستم گردشی باعث گرمتر شدن زمستان در نواحی بزرگی از آمریکای شمالی و شمال آسیا شده است.
در برخی مناطق دورافتاده، دما تا یک درجه سانتیگراد تغییر کرده است.
این در حالی است که آبوهوای بخشهایی از اروپا سردتر شده است. در اینجا تغییرات گردش جوی منجر به کاهش یک درجهای دما به خصوص در پائیز شده است.
این یافتهها که در مجله Nature Climate Change منتشر شده، نشان میدهد که حرارت ایجاد شده توسط شهرها میتواند منجر به گسترده شدن رودباد شود.
به گفته محققان، در مقیاس جهانی، خالص متوسط افزایش دمای تولید شده با اتلاف گرمای شهرها، میزان ناچیز 0.01 درجه سانتیگراد بوده، اما در سطح منطقهای این تاثیر بسیار چشمگیر است.
دانشمندان انرژی مصرفی را که منجر به اتلاف گرما میشود مورد ارزیابی قرار داده و دریافتند که در سال 2006 مصرف کلی انرژی جهان 16 تراوات یا 16 تریلیون وات بوده که برابر با 16 میلیارد لامپ 100 روشن در طول یک سال است.
از این میزان، متوسط 6.7 تراوات در 86 مادر شهر در نیمکره شمالی مصرف شده بود
مشخصات مدیر وبسایت
عناوین یادداشتهای وبلاگ
بایگانی آرشیو ماهانه وبسایت
کلمات کلیدی وبسایت